Skip to content

CrossLab events: Urban Screensavers

Picture 4

Artist talk at the Willem de Kooning Academy, Rotterdam

DONDERDAG 20 mei
PRESENTATIE: Michelle Teran: Urban Screen Savers en stedelijke interventies
12.30 –13.25, 2e inbreiding, Blaak 10

Nieuwe technologieën als locatiegebonden media maken het mogelijk om de stad opnieuw vorm te geven. De stad transformeert in een hybride plek waarin fysieke en digitale ruimte samenkomen. Dit gegeven staat centraal in het werk van Michelle Teran (Canada). Haar performances en interventies verweven de stedelijke en mediale ruimte en richten zich op de (sociale, culturele) dynamiek die dit veroorzaakt. Een voorbeeld: de Black Leather Projection Purse, een handtas met een ingebouwde projector waarmee zij (live) video in de openbare ruimte projecteert. Michelle Teran ontving dit jaar de prestigieuze Transmediale Award (Berlijn) voor digitale media.

Link to CrossLab website

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*